Laatste nieuws over het Wittgenstein Project.

Het Wittgenstein Project zal doorgaan met de Oekraïense pianist Antonii Baryshevskyi. Op de vlucht voor de oorlog in zijn geboorteland vond hij in maart 2022 met zijn gezin een nieuw thuis in Nederland. Vanuit hier zet hij zijn internationale carrière voort.

Schubert: Nacht und Träume. Maarten Koningsberger en het Atlantic Trio

Nacht und Träume – Schubert’s beroemdste liederen in een unieke bewerking voor bariton en pianotrio.
Koningsberger excelleert als zanger, maar ook als ware verhaalverteller (zijn uitstekende dictie staat tevens borg voor verstaanbaarheid!). En dan is er het Atlantic Trio dat zijn zangkunst voorziet van een ronduit fascinerend instrumentaal kleurenspel, dat dankzij de geraffineerde arrangementen van Bas Verheijden zelfs de suggestie wekt dat Schubert het zó heeft gecomponeerd.

Hier verkrijgbaar!

25 juli a.s. in Alkmaar, Lindegrachtconcert: Simeon ten Holts Capriccio voor vioolsolo

Afgelopen 24 januari zou Simeon ten Holt 100 zijn geworden. Kunstgetij vroeg Janneke van Prooijen een jaar geleden om het Capriccio van Ten Holt op haar repertoire te nemen. Ze maakt duidelijk hoe goed dit laatste werk, voor viool solo, van Ten Holt is.

Het dubbelalbum Left Hand Legacy Volume I wordt lovend ontvangen. Een 10 in Luister: ‘De vioolsonate van Labor is het hoogtepunt (…) deze uitgave mag niet ontbreken in iedere cd-collectie.’ ‘Prachtig eerste bewijs van hun grote project’ ‘Mooi dat er weer aandacht is voor dat onvoorstelbare doorzettingsvermogen’ (****Peter van der Lint in Trouw 27-01-23)

U kunt het album bestellen via deze knop of via info@prismatrio.nl

De vijfdelige podcast De pianist met één hand van Lex Bohlmeijer is te beluisteren op NPO Klassiek, in de NPO podcastapp en op alle bekende platforms.

In de zomer en het najaar vervolgen we de concerten met het programma ‘Van mijn hand’. Werken uit Wittgensteins bibliotheek combineren we met nieuwe composities in een geënsceneerd concert: Ellen Blom bedacht een bijzonder concept om het dramatische verhaal van Paul Wittgenstein, zijn familie en zijn karakter door te laten klinken in de muziek. Dichter Herman van Tongerloo en Hans Jeths tekenen voor de teksten en het decor van dit concert-met-een-verhaal. Speellijst

Publiek:Deze muziek raakt mijn ziel’ ‘Jullie ademen muziek

 

On Sunday 5 December 2021 from 10:45-11:10 CET the Dutch television broadcaster VPRO presented a new edition of Vrije Geluiden (Free Sounds) with a feature of hand in hand for string quartet and soprano (2020) by Rozalie Hirs. You can watch it here.

The performers are: Keren Motseri (soprano); Luna Quartet – Janneke van ProoijenJellantsje de VriesElisabeth Smalt, and Katharina Gross. The programme can be watched at the digital channel NPO 2 Extra. You can read the accompanying interview by Mark van de Voort (photography: Ruby Cruden) in the current issue #49 of VPRO Gids.