Prisma Strijktrio

In december 2015 is Prisma’s debuutcd “Voyage” uitgekomen! Deze werd bekroond met een Luister10.
Op de cd staan korte verhalen van A.L. Snijders, artwork van Sipke Huismans en muziek van Cras, Ravel, Morris Kliphuis en Albert van Veenendaal.

Prisma staat garant voor 7 eeuwen strijktriomuziek op het scherp van de snede. Virtuoos, hartstochtelijk en stijlbewust combineert Prisma de hechtheid van een strijkkwartet met de flair van drie gelouterde musici die elkaar feilloos aanvoelen.

Sinds de oprichting in 2002 ontmoet Prisma groot enthousiasme bij een breed publiek. Het trio was te horen op talloze Nederlandse podia en festivals zoals het Grachtenfestival, KlankKleurFestival, Rijksmuseum, Concertgebouw, De Doelen en op Radio 4.

Prisma programmeert inventief en verrassend. Stevig verankerd in de klassieke strijktraditie zoekt het trio steeds naar nieuwe vergezichten en vertolkt het muziek uit heel de wereld en van alle tijden; oude en nieuwe muziek klinken als een vanzelfsprekendheid naast elkaar. Het trio belicht onbekende juweeltjes uit het strijktriorepertoire en maakt zelf arrangementen. Muzikale miniaturen oftewel ‘cadeautjes’ worden onverwacht aan het programma toegevoegd, om nieuwe verbanden te leggen en nog meer kleuren aan het programma toe te voegen.

 

“Door een gelukkig toeval hoorde ik Prisma Strijktrio tweemaal achtereen hetzelfde trio van Beethoven spelen. Tweemaal vond de muziek zichzelf al spelend uit (geheim van het ware musiceren), tweemaal was het midden in de roos”

(Elmer Schönberger, muziekpublicist en componist).