The Atlantic Trio

“The Atlantic Trio speelt warm en hartstochtelijk. Het samenspel is voortreffelijk,” aldus Cornélie Hoendervanger in april 2013 in het Eindhovens Dagblad naar aanleiding van één van de eerste optredens in de nieuwe samenstelling met violiste Janneke van Prooijen.

Bekijk hier The Atlantic Trio in het tv-programma De Tiende van Tijl

The Atlantic Trio werd opgericht in 2003 en heeft sindsdien zijn naam eer aangedaan: naast een groeiend aantal recitals in Nederland, maakte het trio al tournees naar Curaçao, Aruba en naar diverse steden in Noorwegen. Vanwege het grote succes daar werd een jaarlijks Atlantic Festival werd opgericht in Gjövik.In seizoen 06/07 nam het trio zeer succesvol deel aan een Masterclass van het Altenberg Trio Wien. Er werd samengewerkt met het Parkanyi Kwartet in de zesdelige concertserie Rondom Brahms in de Amstelkerk te Amsterdam, met een vervolg in de Seinconcerten-serie.The Atlantic Trio stelt zich ten doel vergeten juwelen opnieuw voor het voetlicht te brengen. Op de in 2008 en 2011 verschenen cd’s staan werken van Taneyev, Paul Juon en Friedrich Gernsheim zij aan zij met bekende stukken van Mendelssohn, Schumann en Brahms.Het trio gaf de Nederlandse première van Taneyevs Pianokwartet Op. 20 (1908) en ook wereldpremieres van het aan hen opgedragen Pianotrio van Willem Wander van Nieuwkerk en “De Zwarte Monnik” (naar Tsjechov) van Alexander Comitas.

In 2016 verscheen de cd “Le Salon de Chausson” met de pianotrio’s van Cécile Chaminade en Ernest Chausson, alsmede in opdracht van Tijl Beckand de cd ©Beckand met muziek van de Charles Beckand, diens overgrootvader.

In 2017 heeft The Atlantic Trio bij het label Dutch Record Company de 5 Invocaties van Froukje Verhagen opgenomen.