Prisma String trio – cd La Muse – to be released in May

LA MUSE Cobra Records 080

PRISMA STRING TRIO
Florent Schmitt
(1870-1958) Trio à cordes Op. 105 (1944)

Darius Milhaud((1892-1974) La Muse ménagère | The Household Muse (1944) dédicace à |dedicated to M.M.M.M. Piano suite arranged for Prisma String Trio by Bob Gilmore, Petra Griffioen, Tim Kliphuis, Marijn van Prooijen

Het nieuwe album van Prisma Strijktrio vertelt een heel persoonlijk verhaal, dat begint bij onze keuze voor deze muziek. We schotelen de luisteraar twee heel verschillende werken voor, allebei uit 1944. Het ene is turbulent en overweldigend, het andere ingetogen en poëtisch. De twee componisten zijn zeker geen geestverwanten, eerder botsende karakters. Toch vinden wij dat hun werk prachtig bij elkaar past en elkaar zelfs versterkt. Zou het inspiratie zijn, noem het de Muze, die de twee bij elkaar brengt? De muze van Florent Schmitt lijkt de muziek zelf te zijn, de drijvende kracht achter zijn explosieve componeerdrift. Darius Milhaud wijst zijn vrouw Madeleine aan als muze en eert haar met beeldschone muziek.

Zondag 23 mei 2021 vindt de feestelijke La Muse release plaats in Splendor Amsterdam, aanvang 16:00 (via live-stream)

U kunt de cd nu al voorbestellen, u betaalt tot de releasedatum geen verzendkosten.

Prisma wil alle voordekunst-donateurs, het Sena Muziekproductiefonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds heel hartelijk danken voor het mogelijk maken van deze cd!